Gode råd

Det kan sommetider være en udfordring at købe børnesko, og det kan være svært at vide hvad man skal være opmærksom på.
Derfor har Pom Pom lavet en guide, der vejleder dig i at købe børnesko på nettet.

Hvornår skal du købe de første sko?
Barnets alder for de første sko kan variere, men en god hovedregel er når det begynder at kunne gå, hvilket som regel sker i 10-15 måneders alderen. Det er vigtigt at huske, at knoglerne i små børns fødder ikke er fuldt udviklede, og de er dermed sårbare. Knoglerne er bløde og derfor vil et par sko med forkert pasform begrænse fodens normale vækst.

Mål længden på dit barns fod:
Stil dit barns fod op ad væggen, læg en lineal ved siden af, og mål længden fra væggen og ud til den længste tå. Husk at måle begge fødder, da der godt kan være størrelsesforskel. Du har også mulighed for at printe vores fodmåler her.

Find den rigtige størrelse:
Køb altid børnesko ca. 1,5 cm større end hvad barnets fod måler i længden, så der er plads til at vokse. Til de helt mindste skal der ikke være mere end 1,2 cm, da de ellers kan snuble i skoene. Vi anbefaler at du kigger forbi en af vores mange forhandlere, der tilbyder dig en god og grundig vejledning.

Find den rigtige sko:
Køb sko der sidder ordentlig fast på foden, og som ikke strammer. Hælkappen skal være fast, så den støtter og styrer foden, når dit barn er aktiv. Skoen skal være fremstillet i åndbare materialer, der lader foden ånde og sålen skal være blød og flexibel og følge fodens bevægelser.

Sko med snøre er rigtig godt til små børn, da man kan spænde skoen rigtig godt fast på foden, og desuden kan børn ikke så nemt selv få snøren op. Sko med velcrolukning kan sagtens anvendes i stedet for snøre, hvilket gør det nemmere for forældre og når barnet bliver lidt større kan det selv få skoen af og på.

Børnefødder sveder ca. 2-3 spiseskefulde om dagen, derfor er det godt at lade skoene stå en gang imellem.

Hvor hurtigt vokser børns fødder?
Børnefødder vokser hurtigt og i intervaller, faktisk helt op til 15 mm på et halvt år. Det er derfor en god ide at tjekke pasform på dit barns fod med jævne mellemrum. Vi anbefaler hver 2. måned indtil 2 års alderen, hver 3. måned når dit barn er 3-6 år, og hvert halve år, når barnet er over 6 år.

Kan børnesko genbruges?
Alle fødder er forskellige, og skoene formes af den, som først har brugt dem, derfor passer brugt fodtøj af gode grunde ikke til andre børn.
Pom Pom | CVR: 31445671 | Murervej 7B, 6710 Esbjerg V - Denmark | Tlf.: +45 7199 7787 | mail@pompom.dk